Glasvezel (belangrijk bericht)

Gepubliceerd door Stidal.nl op

Beste buurtgenoten,

Gisteravond (6-3-2019) op de 2e informatieavond Glasvezel in de Boerhoorn, bleek dat er bij sommigen het idee bestaat dat het nemen van alleen een aansluiting (het kastje in huis) meetelt voor de benodigde 40%. De 40% die minimaal nodig is om daadwerkelijk met de aanleg te starten geldt echter alléén voor abonnementen. Dat wil zeggen: kies je alleen voor een aansluiting maar niet voor een abonnement, dan doet dat niet mee om de 40% te behalen! Het is dus van belang om een abonnement te nemen, al is het alleen maar internet. Aangezien je in alle gevallen meer voor minder krijgt, is dit zeker zinvol.

Ook voor de aantrekkelijkheid van de regio en de ‘toekomstbestendigheid’ van ons internet is glasvezel van belang: er gaat steeds meer data over de lijn en er komen steeds meer diensten die via internet lopen. Denk aan huisarts consult via bijv. Skype (video-conferencing), besturen van de cv-ketel via een app, videobewaking via een app, games, films, etc. Niet overstappen op glasvezel betekent dus dat in de toekomst ons internet steeds meer haperingen en storingen gaat vertonen (mogelijk heb je hier nu al last van) en niet alle diensten die aangeboden worden mogelijk zijn. Ook thuiswerken wordt hierdoor bijvoorbeeld moeilijker, waardoor mensen en bedrijven wellicht wegtrekken of niet naar onze regio komen.

Wat als….

Halen we de 40% niet, komt er wellicht ooit, in de toekomst (wanneer exact is dan onzeker) alsnog glasvezel, maar dan gaat het wel minimaal € 1.800,- per adres/aansluiting kosten plus abonnementskosten. Nu kost het aansluiten niets en betaal je alleen voor je abonnement, dat je na een jaar ook nog kunt stoppen als glasvezel niet bevalt.

Tot slot:

Toch nog niet overtuigd of nog vragen? Kom dan naar de inloopmiddag Glasvezel Zuidenveld a.s. zaterdag 9 maart van 13:00 tot 15:00 in de Boerhoorn. Hier bestaat ook de mogelijkheid meteen een aanmeldformulier voor een abonnement in te vullen. Laten we er met zijn allen voor zorgen dat we de minimaal 40% halen!

Categorieën: Nieuws